Kaplan dosyasında rüşvet soruşturması: Açığa alınan emniyet müdürüne 17 yıl hapis isteniyor

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Ankara Organize Suçlardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Alp Aslan, Ankara Asayiş Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Oben Özay ile suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 4’ü polis 5 kişi hakkında “rüşvet” ve “mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet” suçlarından dava açıldı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; İddianamede Aslan’ın, Ayhan Bora Kaplan’a 2019 yılında 10 bin Euro değerinde “Rolex” marka saat aldırdığı ve doğum günü hediyesi olarak sevgilisine verdiği, Kaplan tarafından alınan saatin faturasının da satıcıdan temin edildiği öne sürüldü. İddianameye göre, saatin alındığı tarih ile doğum günü de uyuştu. Oben Özay’ın ise iş insanı Fatih Aslan’dan “kardeş payı, kardeşlik hakkı” gibi açıklamalarla karşılıksız olarak toplamda 577 bin lira para aldığı öne sürülen iddianamede, iş insanının verdiği ifadesinde, “paranın bir kısmını Özay’dan satın aldığı 2 adet glock marka silah için, bir kısmını ise destek amacıyla gönderdiğini” söylediği belirtildi. Aslan ve Özay’ın mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet suçundan 5 yıla kadar hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılması istenen iddianamede, Aslan için ayrıca rüşvet suçundan da 12 yıl hapis talebinde bulunuldu. Her iki emniyet müdürünün de “ömür boyu kamu hizmetinden men edilmesi” istendi. Öte yandan şüpheliler hakkında “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” iddiasından ayrıca soruşturma yürütüldüğü ve bu kapsamda “mal varlıklarına el koyma kararı talebinde bulunulduğu” belirtildi. Aslan’ın mal varlığına bu kapsamda tedbir konuldu.

DOSYADAN ÇIKAN RÜŞVET SORUŞTURMASI

Ankara Memur Suçları Bürosu’nca hazırlanan 10 sayfalık iddianamede, açığa alınan Emniyet Müdürü Alp Aslan, Zonguldak’a atanan eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay’ın yanı sıra, başkomiser olarak görev yaparken açığa alınan Ercan Karagöz ve polis memuru Serdar Coşkun ile suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan sanık olarak yer aldı. İddianamede, Kaplan hakkındaki soruşturma kapsamında alınan bazı ifadelerde, bazı kamu görevlilerinin rüşvet aldığına ve görevi kötüye kullandıklarına ilişkin beyanlarda bulunulduğu, bunun üzerine bu kişiler hakkındaki iddiaların tefrik edilerek (ayrılarak) yeni bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx