Hatay’a Tarımsal Destek

Hatay’da 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen 3 bin 192 üreticiye makine, ekipman ve gübre hibe edildi.

Büyükşehir Belediyesi EXPO Kompleksi Habitat Toplantı Salonunda düzenlenen dağıtım töreninde, Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında 3 bin 192 üreticiye 21 milyon 584 bin 720 lira değerinde 310 zeytin hasat makinesi, 282 süt sağım makinesi, 20 zeytin kasası, budama makası, branda ve gübre teslim edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023’teki depremlerin kentteki tarımı da olumsuz etkilediğini söyledi.

Hatay’ın tarıma uygun toprak yapısına sahip nadir şehirlerden olduğunu vurgulayan Masatlı, “Şehrimiz hem bir kültür ve turizm şehridir. Çünkü bizler medeniyet şehrinde yaşıyoruz, diğer taraftan iyi bir ticaret ve sanayi şehriyiz. Ancak bu toprakları toprak yapan, medeniyetleri burada yeşerten, büyüten tabii ki tarım olmuştur. Başta Amik Ovamız olmak üzere ovanın sağında, solunda, arkasında olan topraklarıyla gerçekten Türkiye’de nadiren karşılaşılan, nadiren verimli olan topraklardan birine sahibiz.” dedi.

Masatlı, Hatay’ı tarımda da en iyi duruma getirmek için durmadan çalışacaklarını dile getirdi.

Hatay’da tarımın yeniden toparlanması için verilen desteklerin sürdüğünü belirten Masatlı, “Bu süreç bizde Tarım Bakanlığı ve Valilik olarak çiftçilerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya gayret ettik. Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Tarım Müdürlüğümüzle birlikte projeleri yazıyoruz ve uygulamaya da başladık. Bugün de burada gerek gübre gerekse de ekipman olmak üzere vatandaşlarımıza bazı alet ve malzemeler dağıttık.” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Hatay’ın tarımda kalkınması için gerekli desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen ise dağıttıkları malzemelerin üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Törene, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları, parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Related Posts

BYD Türkiye planını değiştirdi

Çinli elektrikli otomobil devi BYD, Türkiye’de yeni fabrika kurmaya hazırlanırken sürpriz bir kararla planlarını değiştirdi. Türkiye ve Macaristan’da kuracağı fabrikaları elektrikli araç üretim üssüne çevirmeyi planlayan BYD, artan talebi karşılamak …

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Borsa güne yatay başladı: 9 Mayıs 2025 Cuma Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 9.280,71 puandan başladı.

Memur ve emekli zammı için yeni tahmin!

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrildi. Nisan ayı enflasyon rakamlarının pazartesi günü açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak 4 aylık zam farkı netleşmişti. Mayıs ve haziran aylarına dair enflasyon verisinin de açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak farklar belli olacak. Peki tahminler neler? Memur ve emeklilere ne kadar zam olur? İşte detaylar…

Yapay zekaya D Tech Cloud damga vurdu

Türkiye’nin dijital dönüşümüne bulut bilişim ve yapay zeka tabanlı çözümlerle öncülük eden teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs 2025 tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te Platinum sponsor olarak yer aldı.

Tasavvuf ya da İslam ahlak ve edebini kuşanmak

Tasavvuf tan kasıt İslam ’dır yani tasavvuf dendiğinde aslında İslam denmektedir. Bu sebeple büyüklerimiz tasavvufu ayrıca İslam kelimesiyle nitelemeye gerek görmemiş, hatta bu tür bir nitelemeyi (‘İslam tasavvufu’ denmesini) haşiv saymışlardır. Bu cümleden olarak havf ve reca / korku ve ümit konusunu bir tasavvuf ıstılahı olarak ele aldığımızda Kur’ân’ın ve Peygamber Aleyhisselam’ın ahlakıyla ahlaklanmaktan başka bir şeyi kastetmiyoruz. Ancak söz konusu ahlakın, amelî ve aklî uygulamalarına, zamana