Gıda denetimleri artık vatandaşın cebinde! Yeni dönem 28 Temmuz’da başlıyor

Orman Genel Müdürlüğü: Dünya Gıda Güvenilirliği Etkinliği 7 Haziran’da Kutlandı

Orman Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Dünya Gıda Güvenilirliği Etkinliği’nde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla belirlenen 7 Haziran’ın Dünya Gıda Güvenilirliği Günü olarak kutlandı. Bakanlık temsilcisi Yumaklı, gıda konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Gıda Güvenilirliği Süreci Üç Başlık Altında Toplanıyor

Bakan Yumaklı, gıdanın tohumdan çatala kadar olan süreçte önemli bir rol oynadıklarını vurgulayarak üç temel başlığı ele aldı. Bunlar; gıda arz güvenliğini sağlamak için üretim, tarım ile sanayi entegrasyonunun sağlanması için kırsal kalkınma yatırımları ve gıda denetim mekanizması olarak sıralandı.

Gıdanın güvenilirliğinin, üretimin başladığı yerden itibaren izlenerek takip edilmesine bağlı olduğunu belirten Bakan Yumaklı, halkın sağlıklı gıdaya ulaşması için gıda denetimlerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

503 Bin Gıda Denetimi Yapıldı

Bakan Yumaklı, gıda denetimlerinin halkın sağlığını korumayı amaçladığını belirterek, 81 ilde güçlü bir denetim altyapısının bulunduğunu ifade etti. Yumaklı, güçlü altyapıları sayesinde 2024 yılında 1.3 milyondan fazla denetim gerçekleştirdiklerini ve 503 bin gıda denetimi yapıldığını açıkladı.

250 Pestisit Denetimi Gerçekleştirildi

Pestisit konusunda yapılan dezenformasyon faaliyetlerine dikkat çeken Bakan Yumaklı, Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına tam uyumlu olduğunu belirtti. Son 3 yılda 250 bin denetim yapıldığını ve pestisit kalıntı miktarının yüzde 35 azaltıldığını açıkladı.

Karekod Zorunluluğu 28 Temmuz’da Başlıyor

Bakan Yumaklı, gıda işletmelerinde denetimlerin şeffaflığını artırmak amacıyla karekod uygulamasının hayata geçirildiğini ve 28 Temmuz’da tüm işletmelerde zorunlu hale geleceğini duyurdu. Ayrıca, Tarım Cebimde uygulaması aracılığıyla vatandaşların denetim sonuçlarını kontrol edebileceğini belirtti.

Bakan Yumaklı’nın ardından söz alan Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için çalıştıklarını ve tüketici bilincini artırmak için projeler geliştirdiklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ise gıda denetimlerinin tüketiciler için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Haberin devamını okumak için linkten ulaşabilirsiniz.

Related Posts

SON DAKİKA! 600 bin işçiye soğuk duş: Zam teklifinde geri adım!

Yaklaşık 600 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kamu işveren tarafı, daha önce ikinci ve sonraki 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif edeceğini açıklamıştı. Ancak …

Piyasaya uygunsuz ürün arz eden firmalara 24,2 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, piyasaya uygunsuz ürün arz eden firmalara yılın ilk yarısında 24,2 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Ailecek İznik’in toprağını Avrupa ve Amerika’ya satıp paraya para demiyorlar

İznik’in toprağını işleyen Hasan Yaman ve ailesi, toprağı Avrupa ve Amerika’ya satıp para kazanıyor. Mesleğin babadan oğula ya da kıza geçtiğini belirten Yaman, bu işin de zorlu süreçlerini anlattı.

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger ile Dijitalleşiyor

Vodafone Business, iki markanın operasyonel maliyetlerini %15 düşürüp sipariş sürelerini %25 hızlandırdı.

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.