2025 yılı hububat alım fiyatları açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, hububat alım fiyatlarını belirledi. Makarnalık buğday ve ekmeklik buğday için ton başına 13 bin 500 lira, arpada ise 11 bin lira olarak tespit edildi.

Hububat Alım Fiyatları

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Türkiye’de hububat hasadının başladığı ve ülke genelinde yaklaşık yüzde 2 seviyelerinde olduğu belirtildi.

Hasat yapan üreticilere depolama imkanı sunmak amacıyla TMO, 12 Mayıs’tan itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı buğday ve arpanın teslimini almaya başladı. Açıklamada, TMO’nun hububat alımının 600’den fazla noktada gerçekleşeceği belirtildi.

Yetkililer, hububat hasadı ve piyasaların takip edildiğini ve şu an için uygun fiyatların belirlendiğini vurgulayarak, “2025 yılı TMO hububat alım fiyatları (2. grup ürünler için) ton başına, makarnalık buğday ve ekmeklik buğdayda 13 bin 500 lira, arpada 11 bin lira olarak belirlenmiştir.” ifadesine yer verildi.

30 Gün İçinde Hesaplara Yatırılacak

Geçmiş yıllarda uygulanan mazot-gübre desteğinin yeni destekleme modeline göre ‘temel destek’ olarak verileceği ve üretim planlamasına uyulması durumunda ‘planlı üretim desteği’ sağlanacağı açıklandı. Ayrıca, sertifikalı tohum kullanan üreticilere ek destek verileceği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında ton başına 2 bin 520 lira destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Böylece üreticiler ton başına, ekmeklik ve makarnalık buğday için 16 bin 20 lira, arpa için ise 13 bin 520 lira elde edecekler. TMO, ürün bedeli ödemelerini 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yapacak.

Related Posts

SON DAKİKA! 600 bin işçiye soğuk duş: Zam teklifinde geri adım!

Yaklaşık 600 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kamu işveren tarafı, daha önce ikinci ve sonraki 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif edeceğini açıklamıştı. Ancak …

Piyasaya uygunsuz ürün arz eden firmalara 24,2 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, piyasaya uygunsuz ürün arz eden firmalara yılın ilk yarısında 24,2 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Ailecek İznik’in toprağını Avrupa ve Amerika’ya satıp paraya para demiyorlar

İznik’in toprağını işleyen Hasan Yaman ve ailesi, toprağı Avrupa ve Amerika’ya satıp para kazanıyor. Mesleğin babadan oğula ya da kıza geçtiğini belirten Yaman, bu işin de zorlu süreçlerini anlattı.

Vodafone Business, PizzaLazza ve Saloon Burger ile Dijitalleşiyor

Vodafone Business, iki markanın operasyonel maliyetlerini %15 düşürüp sipariş sürelerini %25 hızlandırdı.

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.